Паливо з неправильним октановим числом – чи небезпечно зливати його в авто

0
363

Багато автомобілістів – люди забобонні. Вони вірять у міфи, які давно назріли. Один із цих міфів полягає в тому, що використовувати паливо з нерекомендованим октановим числом шкідливо.

Можливо, ви помітили, що на табличці автомобіля автовиробник вказує в дужках основний бензин двигуна, а також запасний бензин. Бензин у дужках можна заливати лише в тому випадку, якщо другого палива немає на заправці.

Наприклад, основний — це бензин А-98, а резервний (в дужках) — А-95. Бензин з октановим числом вище, ніж рекомендовано автовиробником, не зашкодить двигуну. При високих температурах ймовірність вибуху з таким паливом значно нижча.

Але бензин з низьким октановим числом може викликати проблеми. Якщо замінити бензин А-95 на 92, нічого страшного в принципі не станеться. Особливо якщо їздити акуратно і не перевантажувати. Правда в тому, що будь-який двигун розроблений з невеликим запасом октанового числа.

Однак, якщо ви регулярно використовуєте низькооктанове паливо, двигун може не працювати. У підсумку це потрібно виправляти.

В Україні зараз продають тільки бензин А-95 і А-95+. Під час війни бензин А-92 на заправках майже не зустрічався. Однак гірший бензин більше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!