Автоексперти розкрили три небезпечні помилки при заміні зимової гуми на літню

Мабуть, найчастішою помилкою, яку робить з настанням весни велика кількість водіїв, це раннє «перевзуття».

Час читання: < 1 хв.
0

Хтось намагається перехитрити всіх, щоб не простоювати в черзі у шиномонтажі, коли туди повалять клієнти, а хтось просто не бере до уваги, що ранньовесняне сонце підступно – бо навіть якщо повітря прогрілося, далеко не факт, що став теплим асфальт. У зв’язку з цим варто орієнтуватися на середньодобову температуру, яка має бути не нижчою за +5 градусів. Під середньодобовою температурою слід мати на увазі середній арифметичний показник сум температур за добу.

Ще однією частою помилкою в процесі сезонної зміни гуми називають ігнорування балансування, а в деяких випадках – сходу-розвалу. Цим часто займаються водії, які зберігають змінні комплекти гуми разом із дисками. Багато хто з них вважає, що вистачить того, щоб просто відкрутити зимові та прикрутити літні колеса.

Часто водії не враховують тиск у шинах. Всім відомо, що в шиномонтажних майстернях співробітники іноді накачують всі колеса однаково, не турбуючи себе замислюватися про характеристики авто. Зауважимо, що за рекомендаціями більшої частини виробників тиск на передній та задній осі має відрізнятися. Крім цього, часом водії ставлять навесні гуму, придбану в зборі з дисками і накачену в холодні сезони.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!