Статті

Експерти розповіли, як продовжити термін експлуатації б/у автомобіля

Share

Якщо автомобіль старий, це ще не причина тут же його міняти. Транспортний засіб можна підтримувати в хорошому стані довгі роки, а як це робити.

Двигун і коробка передач

Щоб продовжити життя деяких деталей автомобіля, як двигун і коробка передач, варто використовувати високоякісне масло з підвищеною в’язкістю. Міняти масло в коробці передач необхідно кожні 30-40 тис.км, а в двигуні – 7-8 тис. км. У нових машинах проводити заміну можна раз в 10-15 тис. км, але це правило не працює у випадку зі старими автомобілями. Також не варто забувати перевіряти наявність патьоків і усувати їх, якщо вони є.

Ходова частина

Оглядати ходову частину потрібно не рідше двох разів на рік, а найменші неполадки треба відразу ж усувати. Також слід підтягувати всі болтові з’єднання і необхідно своєчасно замінювати деталі з вичерпаним терміном служби.

Рульове управління

В середньому система рульового управління служить 150 тис. км, хоча найбільш надійні машини можуть обходитися без заміни і 400 тис. км. однак все-таки варто проводити діагностику рульового управління кожні 120-130 тис. км. Також необхідно вчасно заливати нові гідравлічні рідини, стежити за сальниками ущільнення, а також змінювати нові шланги високого тиску задовго до їх виходу з ладу через старість.

Кузов, салон та електрика

Необхідно зберігати оптимальну вологість в салоні автомобіля, інакше електроніка пошкодиться. Якщо при поїздках спостерігається неприродний збір конденсату, то це привід замінити салонний фільтр. Також слід підтримувати салон в чистоті, затонувати заднє скло, а лобове закривати фольгированним изолоном для захисту салону від палючих променів сонця.

Кузов необхідно регулярно оглядати на наявність сколів, подряпин і іржі, щоб вчасно їх видалити. Не варто забувати про воскову захист лакофарбового покриття після кожного миття і щорічну полірування кузова.

Інші правила продовження життя машини

Дуже важливо правильно паркуватися, використовуючи гальмо стоянки. Також варто підтримувати нормальний тиск в шинах, так як і підвищений, і знижений тиск згубно впливають на автомобіль.

Щоб вирішити проблему з палаючими запобіжниками, не можна встановлювати пристрої з великим опором струму. Краще звернутися до автоелектрика.

Також варто регулярно проходити ТО і відвідувати тільки якісні автосервіси. Виявивши будь-яку проблему, не можна зволікати з її рішенням, інакше доведеться витратити більше сил і часу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024

Honda готує сім нових електромобілів

Компанія Honda розповіла про плани щодо розвитку свого електричного напрямку. З 2026 року почнеться глобальне…

16.05.2024

Nissan хоче відродити позашляховик XTerra: як він може виглядати

У світі знову спостерігається попит на рамні позашляховики, що змушує багатьох автовиробників не тільки не…

16.05.2024

Bentley Continental GT нового покоління буде представлено у червні

Bentley готується представити четверте покоління свого знакового Continental GT . Новий розкішний гран-турер отримає оновлену…

16.05.2024