Експерти розповіли, як продовжити термін експлуатації б/у автомобіля

0
662

Якщо автомобіль старий, це ще не причина тут же його міняти. Транспортний засіб можна підтримувати в хорошому стані довгі роки, а як це робити.

Двигун і коробка передач

Щоб продовжити життя деяких деталей автомобіля, як двигун і коробка передач, варто використовувати високоякісне масло з підвищеною в’язкістю. Міняти масло в коробці передач необхідно кожні 30-40 тис.км, а в двигуні – 7-8 тис. км. У нових машинах проводити заміну можна раз в 10-15 тис. км, але це правило не працює у випадку зі старими автомобілями. Також не варто забувати перевіряти наявність патьоків і усувати їх, якщо вони є.

Ходова частина

Оглядати ходову частину потрібно не рідше двох разів на рік, а найменші неполадки треба відразу ж усувати. Також слід підтягувати всі болтові з’єднання і необхідно своєчасно замінювати деталі з вичерпаним терміном служби.

Рульове управління

В середньому система рульового управління служить 150 тис. км, хоча найбільш надійні машини можуть обходитися без заміни і 400 тис. км. однак все-таки варто проводити діагностику рульового управління кожні 120-130 тис. км. Також необхідно вчасно заливати нові гідравлічні рідини, стежити за сальниками ущільнення, а також змінювати нові шланги високого тиску задовго до їх виходу з ладу через старість.

Кузов, салон та електрика

Необхідно зберігати оптимальну вологість в салоні автомобіля, інакше електроніка пошкодиться. Якщо при поїздках спостерігається неприродний збір конденсату, то це привід замінити салонний фільтр. Також слід підтримувати салон в чистоті, затонувати заднє скло, а лобове закривати фольгированним изолоном для захисту салону від палючих променів сонця.

Кузов необхідно регулярно оглядати на наявність сколів, подряпин і іржі, щоб вчасно їх видалити. Не варто забувати про воскову захист лакофарбового покриття після кожного миття і щорічну полірування кузова.

Інші правила продовження життя машини

Дуже важливо правильно паркуватися, використовуючи гальмо стоянки. Також варто підтримувати нормальний тиск в шинах, так як і підвищений, і знижений тиск згубно впливають на автомобіль.

Щоб вирішити проблему з палаючими запобіжниками, не можна встановлювати пристрої з великим опором струму. Краще звернутися до автоелектрика.

Також варто регулярно проходити ТО і відвідувати тільки якісні автосервіси. Виявивши будь-яку проблему, не можна зволікати з її рішенням, інакше доведеться витратити більше сил і часу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!