Статті

Українцям повідомили, скільки коштує розмитнити американську машину

Share

В останні роки українці почали масово ввозити автомобілі з-за кордону. У зв’язку з цим, багато автовласників задаються питанням, скільки ж коштує розмитнити машину в Україні і звідки вигідніше пригнати авто із США або Європи, передає bigmir.net .

Скільки коштує розмитнити машину в Україні 2021

Що з США, що з Європи, при розмитненні вам потрібно буде зробити наступні платежі:

Митний збір (мито) – 10%. Це загальна ставка, на яку не впливає ні тип, ні об’єм двигуна, ні вік автомобіля. Однак, якщо ввозити з країн, по яких є угоди про вільну торгівлю, то буде дешевше. Так, з США мито сплачується в повному обсязі, з ЄС розмір мита становить всього 5,5%, а з Канади – і зовсім 0% (на автомобілі б / у понад 5 років, діє до 31.12.2020), також мито 0% діє на авто з Грузії. (Це можливо при дотриманні умов безмитної торгівлі, серед яких сертифікат походження СТ-1, безпосередня закупівля, пряма відвантаження).

Акцизний податок 2021 . Він вираховується за простою формулою: 50 Євро (75 євро – якщо двигун дизельний) × Об’єм двигуна (см3) / 1000 × Коефіцієнт віку (2020 року – (рік випуску авто по техпаспорту) – 1, при цьому даний коефіцієнт не може бути більше 15) . Якщо обсяг бензинового двигуна більше 3 тис. Куб. см (для дизельного – 3,5 тис. куб. см), то базовий акциз зростає в два рази і становить 100 і 150 євро для бензинових і дизельних авто відповідно.

Податок на додану вартість (ПДВ) – 20% . ПДВ платиться не на ту суму, за яку ви купили автомобіль, а на ту суму, яка вийде за такою формулою: договірна (контрактна) вартість (але не менше, ніж митна вартість автомобіля з інформаційною базою митниці) + митний збір + акцизний податок.

Пригін авто: що крім податків

Якщо ви не самі будете проводити розмитнення, а звернетися до митного брокера, то його послуги вам обійдуться ще приблизно в 100 доларів. При цьому з 3 лютого 2020 року можна самостійно розмитнити авто в електронному кабінеті. Відповідний сервіс надає Митна Служба України.

Крім податків, також є два обов’язкові платежі:

– збір до Пенсійного фонду,

– плата за держреєстрацію.

Варто відзначити, що на електромобілі діють пільги. Так, мова йде про 0% мито і відсутність ПДВ. У той же час базовий акциз вираховується виходячи з ємності батареї в авто. 1 кВт-год = 1 євро.

Скільки буде коштувати пригнати авто із США в Україну

На жаль, багато українців забувають, що при пригоні авто з США, рівно, як і з Європи, необхідно розраховувати не тільки вартість розмитнення автомобіля, але і вартість її доставки.

Сьогодні є безліч сервісів, які дозволяють прикинути скільки буде коштувати доставка авто з Америки. Візьмемо, наприклад, новий Volkswagen Jetta 2019 з мінімальними пошкодженнями. Якщо виграти цей автомобіль на аукціоні за 7200 доларів, то під ключ в Україні він буде майже в 15 тисяч.

З цієї суми 7200 доларів – вартість лота

Митні збори

728 доларів – збори аукціону

79 доларів – акциз

832 долара – мито

1847 доларів – ПДВ

Доставка

450 доларів – доставка по США

1100 доларів – доставка в порт призначення

75 доларів – відправка автомобіля

 800 доларів – експедирування + брокер

200 доларів – страховка

1000 доларів – послуги компанії (якщо зважитеся все робити самі, останній пункт можете викреслити).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: США

Останні записи

Audi розповіла про новинки, заплановані на 2024 рік

У керівництві Audi впевнені, що на компанію чекає важкий рік. Причини звучать банально – проблеми…

03.05.2024

Ferrari 12 Cilindri: наступник 812 Superfast з атмосферним мотором

У модельному ряду Ferrari поповнення представлений суперкар 12Cilindri, який замінить 812 Superfast і буде таким…

03.05.2024

Найсильніший у світі Corvette вперше показав своє «обличчя»

Незабаром після анонсу General Motors кабріолет Chevrolet Corvette ZR1 2025 був помічений фотошпигунами. Chevrolet планує…

03.05.2024

Lynx Motors виводить на ринок електричні версії DeLorean та Ford GT

Компанія Lynx Motors представила дві нові моделі: електричний позашляховик GT1e, заснований на Ford GT, та…

03.05.2024

У США почнуть штрафувати автомобілі без водіїв

У Каліфорнії, де самоврядні автомобілі вже не новина, запроваджуються нові правила. Двома законопроектами, схваленими комітетом…

03.05.2024

Honda позбудеться невимовних імен: прощай, e:Ny1, привіт, Y1

Honda, відома своїми інноваційними автомобілями, нещодавно зіштовхнулася з проблемою, яка виявилася несподіваною навіть для такого…

03.05.2024