Українцям повідомили, скільки коштує розмитнити американську машину

0
1729

В останні роки українці почали масово ввозити автомобілі з-за кордону. У зв’язку з цим, багато автовласників задаються питанням, скільки ж коштує розмитнити машину в Україні і звідки вигідніше пригнати авто із США або Європи, передає bigmir.net .

Скільки коштує розмитнити машину в Україні 2021

Що з США, що з Європи, при розмитненні вам потрібно буде зробити наступні платежі:

Митний збір (мито) – 10%. Це загальна ставка, на яку не впливає ні тип, ні об’єм двигуна, ні вік автомобіля. Однак, якщо ввозити з країн, по яких є угоди про вільну торгівлю, то буде дешевше. Так, з США мито сплачується в повному обсязі, з ЄС розмір мита становить всього 5,5%, а з Канади – і зовсім 0% (на автомобілі б / у понад 5 років, діє до 31.12.2020), також мито 0% діє на авто з Грузії. (Це можливо при дотриманні умов безмитної торгівлі, серед яких сертифікат походження СТ-1, безпосередня закупівля, пряма відвантаження).

Акцизний податок 2021 . Він вираховується за простою формулою: 50 Євро (75 євро – якщо двигун дизельний) × Об’єм двигуна (см3) / 1000 × Коефіцієнт віку (2020 року – (рік випуску авто по техпаспорту) – 1, при цьому даний коефіцієнт не може бути більше 15) . Якщо обсяг бензинового двигуна більше 3 тис. Куб. см (для дизельного – 3,5 тис. куб. см), то базовий акциз зростає в два рази і становить 100 і 150 євро для бензинових і дизельних авто відповідно.

Податок на додану вартість (ПДВ) – 20% . ПДВ платиться не на ту суму, за яку ви купили автомобіль, а на ту суму, яка вийде за такою формулою: договірна (контрактна) вартість (але не менше, ніж митна вартість автомобіля з інформаційною базою митниці) + митний збір + акцизний податок.

Пригін авто: що крім податків

Якщо ви не самі будете проводити розмитнення, а звернетися до митного брокера, то його послуги вам обійдуться ще приблизно в 100 доларів. При цьому з 3 лютого 2020 року можна самостійно розмитнити авто в електронному кабінеті. Відповідний сервіс надає Митна Служба України.

Крім податків, також є два обов’язкові платежі:

– збір до Пенсійного фонду,

– плата за держреєстрацію.

Варто відзначити, що на електромобілі діють пільги. Так, мова йде про 0% мито і відсутність ПДВ. У той же час базовий акциз вираховується виходячи з ємності батареї в авто. 1 кВт-год = 1 євро.

Скільки буде коштувати пригнати авто із США в Україну

На жаль, багато українців забувають, що при пригоні авто з США, рівно, як і з Європи, необхідно розраховувати не тільки вартість розмитнення автомобіля, але і вартість її доставки.

Сьогодні є безліч сервісів, які дозволяють прикинути скільки буде коштувати доставка авто з Америки. Візьмемо, наприклад, новий Volkswagen Jetta 2019 з мінімальними пошкодженнями. Якщо виграти цей автомобіль на аукціоні за 7200 доларів, то під ключ в Україні він буде майже в 15 тисяч.

З цієї суми 7200 доларів – вартість лота

Митні збори

728 доларів – збори аукціону

79 доларів – акциз

832 долара – мито

1847 доларів – ПДВ

Доставка

450 доларів – доставка по США

1100 доларів – доставка в порт призначення

75 доларів – відправка автомобіля

 800 доларів – експедирування + брокер

200 доларів – страховка

1000 доларів – послуги компанії (якщо зважитеся все робити самі, останній пункт можете викреслити).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!