Фахівець застерігає водіїв від самостійного ремонту автомобільної електроніки

Час читання: < 1 хв.
0
Фахівець застерігає водіїв від самостійного ремонту автомобільної електроніки

Мало хто знає, що втручання в електроніку автомобіля може обернутися не лише дорогим ремонтом надалі, а й штрафами чи навіть блокуванням машини. Автоелектрик розповів, чому не варто самостійно змінювати налаштування систем транспортного засобу.

Детальніше про небезпеку

Однією з найпоширеніших областей, яку власники автомобілів намагаються модифікувати, є система висвітлення. Водії хочуть кращої видимості вночі, але важливо пам’ятати, що перелік несправностей та станів в українських правилах дорожнього руху обмежує такі зміни. Наприклад, заміна стандартних галогенних ламп на потужні лампи є незаконною і може спричинити штраф.

Заміна акумулятора автомобіля може здатися звичайним завданням, але насправді тут не все так просто. Фахівець попереджає, що після заміни АКБ багато налаштувань можуть скинутися, і бортовий комп’ютер може інтерпретувати це як несанкціоновану дію, особливо в автомобілях преміум-класу. Тому потрібно завжди вибирати АКБ, який відповідатиме характеристикам машини.

Реклама

Ще одна область, де водії часто втручаються в електроніку автомобіля, — блок управління двигуном (ЕБУ). Однак зміни тут можуть порушити роботу автомобіля, спричинити анулювання гарантії або навіть спричинити серйозні пошкодження двигуна. Також варто акуратно поводитися з кондиціонером авто. Неправильне обслуговування або доробки можуть призвести до витоку холодоагенту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!