ТОП-5 ознак, що вказують на необхідність термінової заміни салонного фільтра

Час читання: < 1 хв.
0
ТОП-5 ознак, що вказують на необхідність термінової заміни салонного фільтра

Сучасні машини оснащуються спеціальними фільтрами для салону, які здатні захищати від неприємних запахів, пилу. Деякі високотехнологічні варіанти можуть навіть усувати шкідливі бактерії. При цьому іноді необхідно змінювати цю деталь автомобіля набагато раніше встановленого виробником терміну. Директор мережі автосервісів розповів про п’ять таких ситуацій.

На які ознаки в першу чергу звернути увагу

Найбільш очевидною ознакою того, що фільтр втратив свою здатність очищати повітря, є поява неприємного запаху в салоні. Це означає, що ймовірно поява навіть цвілі, а це згодом може негативно позначитися на здоров’ї, що перебувають усередині.

Іншою ознакою також можна відзначити появу пилу та бруду. У таких ситуаціях висока ймовірність того, що деталь повністю засмічена і не справляється зі своїми завданнями. Ще один фактор, який говорить про необхідність термінової заміни деталі, – це гучна робота вентилятора пічки. Цей звук з’являється через підвищення навантаження, що зростає при засміченому фільтрі, що може призвести до виходу з ладу та деталі системи опалення.

Реклама

Сильно забитий фільтр може також відбиватися на роботі кондиціонера, в цьому випадку можна помітити, що часто почали запітнівати шибки. І остання ознака, за якою можна визначити, що фільтр настав час міняти, — це зниження потоку повітря з дефлекторів, який стає слабким навіть при включенні обдування на максимум.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!