Автоінструктор поділився порадами щодо безпечного водіння на мокрій дорозі

Час читання: < 1 хв.
0
Як безпечно їздити по мокрих дорогах: рекомендації від автоінструктора

Їзда мокрими дорогами завжди небезпечна, але, на жаль, водії часто це ігнорують. В першу чергу, вода, що накопичилася на асфальті, може призвести до аквапланування. Інструктор з водіння в інтерв’ю розповів, як не потрапити в аварію під час руху дорогою після дощу.

Детальніше про поради

Після сильних опадів дороги можуть стати небезпечними через воду, що накопичилася. Експерт наголошує, як важливо тут зберігати обережність. Справа в тому, що проїзд великими калюжами може призвести до серйозних аварій і пошкодження транспортного засобу. Однією з основних небезпек, з якими стикаються водії у сиру погоду, є аквапланування.

Воно виникає, коли шини втрачають контакт із дорогою через шар води між ними. Це може зробити рульове керування та гальмування неефективними. Ризик цього зростає, коли дороги затоплені або коли машина їде на високій швидкості.

Реклама

Щоб звести до мінімуму ризики, пов’язані з їздою мокрою дорогою, потрібно дотримуватися деяких рекомендацій. Експерт радить знижувати швидкість перед великими калюжами. Це дає більше часу на реакцію та допомагає зберегти контроль над машиною.

По можливості варто повністю уникати великих калюж. Вони можуть ховати приховані небезпеки, такі як вибоїни та сміття, що може пошкодити підвіску авто. Потрібно дотримуватись незатоплених ділянок смуги, щоб мінімізувати ризики. Однак якщо водій уже заїхав у глибоку калюжу, то йому потрібно проїжджати її на постійній зниженій швидкості. Тримати кермо варто нерухомо, щоб уникнути занесення та зберегти контроль.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!