Що потрібно перевірити на машині навесні: експерт все розповів

0
15

Експерт наголосив, що окрім заміни сезонної гуми, важливо провести й інші процедури для забезпечення довговічності автомобіля. Насамперед, експерт радить звернути увагу на щітки склоочисників, які можуть бути пошкоджені взимку через реагенти та грязь. Краще вибирати щітки за середньою ціною, оскільки вони однаково добре служать.

Також важливо навести лад у салоні автомобіля. Взимку в килимки може накопичуватися вода, створюючи вогкість і ризик появи плісняви. Експерт рекомендує все це ретельно перевірити та просушити. Слід також оглянути гумові ущільнювачі на дверях, які могли пошкодитись, якщо двері прикладзали взимку та їх відчиняли із зусиллям. Брудні ущільнювачі можуть перетирати фарбу на кузові при вібрації дверей, тому їх варто протерти і замінити.

Крім того, можна замінити зимове моторне масло на літнє, оскільки вони відрізняються за температурними режимами. Зимова олія повинна бути більш рідкою для забезпечення прокачування при низьких температурах, а літня — більш густою для збереження в’язкості при високих температурах та захисту двигуна від перегріву.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!