Експерти назвали які помилки можуть спричинити ДТП у весняний період

0
17

Перша і найбільш комплексна помилка, яку може зробити автовласник із приходом весни, – це зневага технічним обслуговуванням. Двічі на рік (напередодні та після зими) автомобіль вимагає додаткової уваги до свого технічного стану (протягом сезону можуть з’явитися ті чи інші несправності та дефекти). Таким чином, пропустити регулярне ТО на сервісі, перевірку роботи всіх агрегатів та вузлів, рівня рідин та фільтрів – це помилкова дія.

Друга серйозна помилка – це невчасний (занадто ранній або занадто пізній) перехід із зимової гуми на літню. Деякі автомобілісти можуть нехтувати рекомендаціями поліції, синоптиків, рекомендаціями виробників та ін. У результаті їзда на гумі, що не підходить по сезону, може прямо позначитися на безпеці та керованості автомобіля, оскільки шини – це єдина деталь, що забезпечує зчеплення з дорогою.

Третій пункт — недостатня увага до дорожніх умов: навесні дороги можуть бути мокрими та слизькими після дощів або танення снігу. Необхідно адаптувати свій стиль водіння до умов, що змінюються, і враховувати можливість слизького покриття. Агресивна їзда на підвищених швидкостях у цих умовах загрожує численними ризиками.

Четверта помилка – ігнорування догляду за кузовом. При експлуатації в зимовий період автомобіль у тій чи іншій мірі покривається шаром солі та бруду. Надалі це може призвести до корозії, якщо не проводити не тільки регулярне миття, а й очищення покриття спеціальними засобами, які допоможуть зберегти зовнішній вигляд автомобіля.

І, по-п’яте, після зими важливо перевірити ступінь забруднення сот радіатора. Буде помилкою знехтувати хоча б візуальною перевіркою цієї деталі на просвіт. Оскільки наявність великої кількості забруднень, зацементованих зимовим брудом, здатна призвести до перегріву двигуна за плюсових значень температур», — зазначив фахівець.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!