У гонитві за стрункістю та здоровим зовнішнім виглядом багато хто з нас відмовляється від солодощів або починає шукати дієтичну альтернативу. Однак заміна бажаного продукту на “корисну” версію – це самообман, який потім знайде можливість компенсації, вважає дієтологиня Тетяна Лакуста.
“Чомусь думати про дозвіл будь-якої їжі та відсутність обмежень сприймається, як повне моральне падіння в безодню харчової розпусти. Суворість до себе сприймається нормально і очікувано, а толерантність, бережливе ставлення, співчуття до себе може розцінюватися, як слабкість (піклування про себе та повагу до своїх потреб – це взагалі за межею розуміння), – написала лікарка в Instagram.
На думку лікарки, “ПП” версії тортиків та цукерок найчастіше ще більше навантажені насиченими жирами та цукром лише у вигляді родзинок, кураги, фініків, пюре з банану та інших компонентів. До того ж, на приготування “хелсі” смаколиків доведеться ще й витратити кілька годин на кухні.
Дієтологиня радить не відмовлятися від звичних солодощів, оскільки заборона спонукає мозок думати виключно про заборонене, а спроба контролювати думки робить заборонену думку нав’язливою.
Тому дозволяйте собі улюблені десерти, адже іноді навіть маленький шматочок шоколаду може створити дива з нашим настроєм й навіть самопочуттям.
- Читайте також на theLime, що точно можна їсти після 18:00. Дієтологиня Луїза Річардс назвала 5 продуктів, які є оптимальними для вечірнього прийому їжі.
- Дієтологиня Оксана Скиталінська спростувала міф, що для профілактики акне достатньо відмовитися від молока та солодощів. Лікарка розповіла, що харчування при проблемній шкірі має відповідати кільком важливим критеріям.