Вчені з’ясували, що відбувається з організмом при відмові від алкоголю

0
610

Фахівці з’ясували, як на організм людини впливає тимчасова відмова від алкоголю. Відсутність спиртних напоїв в раціоні благотворно впливає на організм, передає FaceNews.ua .

За словами директора медичних послуг цифрового центру Livi Харрієт Бредлі, відмова від алкоголю в перший тиждень гарантує більш міцний сон, а також підвищення працездатності.

На другий тиждень у людини налагодиться кислотний рефлюкс в шлунку і відновиться водний баланс. Справа в тому, що алкоголь призводить до зневоднення, що відбивається на самопочутті і зовнішньому вигляді, наприклад, шкіра стає сухою.

При цьому вже на третьому тижні нормалізується обмін речовин і знизиться вага. Крім того, стабілізується артеріальний тиск, а печінку почне відновлюватися. У той же час Бредлі вважає, що келих вина допомагає знизити рівень стресу і притупити негативні почуття.

«Щоб перестати вживати алкоголь регулярно, краще знайти першопричину. Але в будь-якому випадку ви зможете проявити себе як вольова людина, що позначиться і на вашому здоров’ї. В принципі, п’є від непитущого можна відрізнити і на око, такі люди помітно відрізняються зовні », – підсумував медик.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!