Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

0
29

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot, яка є одним із піонерів ринку акумуляторів із швидкою зарядкою, анонсували проект Extreme Fast Charging (XFC). У рамках розробок побудований прототип електромобіля Polestar 5, який отримав батарею та зарядну електрику, що дозволяють поповнювати запас енергії з 10 до 80% лише за 10 хвилин. Заявлено, що це перший подібний експеримент на реальному автомобілі, а не в лабораторних умовах.

Ця перша у світі 10-хвилинна супершвидка зарядка з 10 до 80 відсотків з використанням кремнієвих батарей у транспортному засобі, а не окремих акумуляторів у лабораторних умовах. Спеціально розроблений блок ємністю 77 кіловат-година, яка може бути збільшена щонайменше до 100 кіловат-година, може збільшити запас ходу електромобіля середнього розміру на 320 кілометрів за 10 хвилин.

Революційна технологія XFC від StoreDot використовує елементи з перевагою кремнію із щільністю енергії на рівні сучасних елементів NMC і не потребує спеціальних систем охолодження в автомобілі. У сучасних комерційних акумуляторах для електромобілів швидкість швидкого заряджання може відрізнятися залежно від стану акумулятора (SOC), іноді значно знижуючись.

В ході випробувань компанія Polestar відзначила збільшення швидкості зарядки з 310 кіловат при 10 відсотках SOC до більш ніж 370 кВт при 80 відсотках SOC, що доводить стабільну швидкість заряджання цієї технології без будь-яких суттєвих змін у швидкості заряджання або ефективності батареї. Глава Polestar Томас Інгенлат пообіцяв, що інноваційні акумулятори мають незабаром з’явитися у серійних електромобілях, але жодних термінів не описав.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!