Українським автолюбителям приготували нові штрафи: кого змусять платити, скільки і за щоё

1
6085

В Україні донині гостро стоїть питання про розмитнення авто, які були пригнані з інших країн. Відомо, що держава вже не один раз йшло на поступки власникам, щоб вони встигли розмитнити своє авто за вигідною ціною і не потрапити під шквал штрафів, які держава планує ввести вже найближчим часом.

12 вересня власників євроблях обрадували черговим нововведенням. Повідомляється, що парламент підтримав відстрочки штрафів за перевищення терміну перебування нерозмитнених авто в Україні ще на 90 днів.

Варто зазначити, що правила розмитнення автомобілів з їх моменту вступу в силу не змінилися. Раніше власникам іноземних автомобілів був оголошений період зареєструвати авто не довше, ніж за півроку. Ще тоді влада пішла на поступки і заявила про 50% знижку на акциз. Звичайно, тоді розмитнення було набагато дешевше.

Нагадаємо, що заступник міністра фінансів України Сергій Верланов повідомив, що в період розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації зі знижкою в 50% вирішили не продовжувати, завершивши його 22 лютого.

Далі розмитнення відбуватиметься за загальними правилами.

За законодавством – спочатку вступив в силу закон про розмитнення, через півроку – закон про штрафи.

Що цікаво, в травні минулого року влада планувала ввести нові штрафи, проте ВР двічі після цього переносила покарання для недобросовісних власників авто з невідомих причин.

Також дозволяється тимчасове ввезення авто без реєстрації до 10 діб. Однак є головна умова – все це відбувається під заставу. За правилами водій повинен сплатити заставу, коли буде заїжджати в Україну. І коли він захоче перетнути кордон назад – звертається в українську митницю за поверненням грошової застави.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!