Водіїв попередили про жорстоку схему грабежу (Відео)

0
2286

Злочинці, що грабують водіїв на заправках, стали вдаватися до більш витонченої тактики. Якщо раніше вони витягали цінні речі з салону, коли водій йшов платити за паливо, то зараз не бояться влаштовувати нальоти навіть коли людина знаходиться в авто. При цьому вони «роблять нерухомим» транспортний засіб, щоб не можна було кинутися в погоню.

«Ніж такий, що могли запросто зарізати»

«На трасах відбувається цинічний бандитизм. У нашому випадку пограбували водія автомобіля Renault Master, який в 4 ранку зупинився на заправці на виїзді з міста, щоб трохи відпочити. Нападників було двоє. Один розбив вікно і забрав рюкзак з грошима та документами, що водій поклав під голову. А другий порізав колеса, щоб ми не змогли за ними погнатися. Порізи широкі – до 5 см, так що бандити запросто могли зарізати і водія, якби він пручався», – розповів Autonews.ua водій.

За його словами, це не поодинокий випадок, при чому активно схему практикують на трасі Київ – Одеса. «Коли ми почали розповідати про наший випадок, нам тут же прийшли коментарі:«У нас таке було», «Нас теж грабували і теж різали колеса». Складається враження, що цим займаються не українці – настільки все жорстоко робиться. Тому ми хочемо віддати такі випадки максимальному розголосу, щоб водії знали про небезпеку», – каже потерпілий.

Невдале пограбування – зухвалому нальоту завадили собаки

Як видно на відео, злочинна група складається мінімум з трьох осіб: водія, бандита, який ріже колеса, і бандита, який вибиває вікно. Нападники ховають обличчя, а на їх руках рукавички.

Спочатку один з бандитів ліхтариком просвічує салон, щоб переконатися, що в ньому є цінності, а водій спить. Потім відбувається напад: один ріже колесо, а другий (очевидно, найсильніший) з невеликого розбігу вибиває вікно біля водія, «провалюється» в салон, дістає речі після чого злочинці їдуть.

Як бачимо, все пограбування займає менше 1,5 хвилин. З них приблизно 25 секунд йде на те, щоб «без палева» оглянути салон, 40 секунд на «розкачку» (можливо, перевіряють, чи не звернули увагу правосторонніх), і наступні 15 секунд – проникнення в салон і втечу.

Сплеск подібних пограбувань припадає на теплу пору року, коли втомлені водія частіше зупиняються на заправках, щоб поспати.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!