Головна Статті Як упорядкувати автомобіль навесні: чек-лист

Як упорядкувати автомобіль навесні: чек-лист

0
98

1. Миття підкапотного простору

Це дуже важлива процедура для догляду за машиною. Наприклад, бруд, який знаходиться на блоці циліндрів, порушує температурний режим роботи двигуна, заважає його ефективному охолодженню.

2. Очищення дренажів у моторному відділенні

При значному забрудненні дренажних отворів підвищується ризик потрапляння вологи в салон машини, а після утворення корозії та появи шкідливих бактерій. Тому ретельне очищення дренажів потрібно проводити хоча б 1 раз на рік.

3. Миття радіаторів

Брудний радіатор не може достатньо ефективно відводити тепло від двигуна та розсіювати його у навколишньому середовищі. Найбільш неприємний результат – перегрів мотора, з подальшою деформацією головки блоку циліндрів, а також з появою задир на деталях циліндропоршневої групи.

4. Консервація підкапотного простору автомобіля

Коли підкапотний простір машини пройшов водні процедури і бруд прибраний, потрібно обов’язково зафіксувати цей результат консервантом. Завдяки спецскладу кожна деталь автомобіля буде захищена від поглинання бруду в пластик і гуму.

5. Очищення кузова авто від металевих вкраплень, бітуму та смоли

Ця процедура важлива з двох причин. По-перше, після глибокого очищення кузова автомобіль, по суті, оновлюється, тобто для автомобіліста буде естетичний ефект. По-друге, зберігається ЛКП машини у заводському стані.

6. Очищення скла та дзеркал від водного каменю (кальція)

Експерт рекомендує перед літнім сезоном ретельно очистити всі шибки та дзеркала заднього виду спецскладом від нальоту кальцію (водного каменю). Після очищення цих елементів для покращення видимості на дорозі потрібно замінити двірники та нанести на скло склад «Антидощ».

7. Хімчистка салону машини

Важливо після зими та особливо брудної весни ретельно забратися в салоні транспортного засобу. Можна провести хоча б хімчистку місця водія. Справа в тому, що взимку весь реагент, якими посипають дороги, накопичується у килимі автомобіля. При підвищенні температури повітря за вікном все це почне нагріватися, тому шкідливі пари потраплятимуть в організм людини. Усунути шкідливі частинки з килимів можна за допомогою гарного професійного чищення.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.