Toyota представила водневий седан із запасом ходу понад 800 км (фото)

0
1140

Японський автовиробник показав нове покоління водневого Toyota Mirai. Публічна прем’єра моделі відбудеться в рамках автосалону в Токіо. Модель отримала нову платформу, інший дизайн, а також збільшені габарити.

Як пояснили в компанії, їм хотілося, щоб покупці вибирали Mirai не тільки за екологічність, а за сукупність всіх якостей. Toyota Mirai нового покоління побудована на задньопривідній платформі TNGA-N, яка також лягла в основу седана Toyota Crown для ринку Японії. Ця архітектура дозволила отримати більш довгий, широкий і низький седан. У порівнянні з першим поколінням колісна база зросла на 140 мм і становить 2 920 мм, а сам Mirai став на 85 мм довшим (4975 мм), на 70 мм ширшим (1885 мм) і на 65 мм нижчим (1470 мм).

В цілому зовнішність стала більш емоційною і динамічною – новий Mirai отримав у екстер’єрі деякі купеподібні риси. Кузов моделі забарвлений в абсолютно новий синій колір, який не представлений у жодній іншій моделі Toyota. Причому фарба накладена у кілька шарів. Відзначимо наявність 20-дюймових колісних дисків.

Інтер’єр також не залишився без змін. Головний екран з приладами тепер розташований не по центру, а перед водієм, а для інформаційно-розважальної системи встановили сенсорний дисплей діагоналлю 12,3 дюйма. Завдяки новій платформі салон седана став більш просторим.

Якщо у Mirai актуального покоління паспортні дані обіцяють 650 км по циклу NEDC, то новинка може проїхати 845 км.

Серійний варіант Toyota Mirai другого покоління повинна з’явитися до кінця наступного року, а продавати її будуть в Японії, Європі та США.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!