Як правильно прогрівати двигун автомобіля взимку

0
543

Фахівці з ремонту автомобільних двигунів розповіли, чи потрібно прогрівати мотор взимку. Експерти відзначили, що агрегати, що працюють на «традиційному» паливі, мають норми робочих температур.

Для дизельних двигунів ця норма становить від 85 до 90 градусів Цельсія, а для бензинових – від 90 до 100 градусів. При її підтримці мотори працюють з максимальним коефіцієнтом корисної дії (ККД), а при більш низьких температурах цей показник падає. Крім цього технічні рідини при холоді стають більш в’язкими і втрачають свою ефективність, що призводить до прискореного зносу деталей при їзді «на холодну».

Фахівці рекомендують гріти двигун до того часу, поки його обороти не знизяться після запуску. Після цього слід плавно почати рух: бензинові двигуни можна «розкрутити» не більше, ніж до двох тисяч обертів колінвала, а дизельні – не вище півтори тисячі обертів.

При сильному морозі бензиновий двигун краще прогрівати доти, поки показник температури охолоджуючої рідини не підніметься до позначки в 50-60 градусів. А для дизельних двигунів в цьому випадку буде необхідно запустити передпусковий підігрівач.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.