Продаж автомобілів Volvo зріс у першому кварталі 2024 року

0
112

Шведський автовиробник Volvo Cars оголосив у середу про високий попит на свої автомобілі цього року, пославшись на збільшення обсягу продажів у першому кварталі. Проте операційний прибуток виявився нижчим за прогнози через зниження доходів і збитків у бізнесі суббренду Polestar.

За інформацією компанії, операційний дохід (EBIT) за перший квартал знизився до 4.7 мільярда шведських крон ($434.78 мільйона) з 5.1 мільярда роком раніше, що було спричинено падінням продажів через валютні курси та зниження продажів контрактного виробництва. Ці показники виявилися нижчими за очікування аналітиків з JPMorgan, які прогнозували операційний дохід у розмірі 5.93 мільярда крон.

Тим не менш, скоригований операційний дохід, за винятком спільних підприємств, асоційованих компаній та разових операцій, зріс на 8% і склав 6.8 мільярда шведських крон ($629.27 мільйона).

Генеральний директор компанії Джим Роуен висловив упевненість у попиті на автомобілі у найближчі квартали, відповідно до прогнозу компанії про зростання обсягів продажів на 15% за рік. Роуен також висловив упевненість у здатності компанії підтримувати високу рентабельність у сегменті електромобілів.

Компанія повідомила, що в першому кварталі валовий прибуток від продажів батарейних електромобілів (BEV) склав 16%, що вище за показник попереднього кварталу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!