Міні-трактор для домашнього використання своїми руками

0
1625

Невеличкий тракторець, зроблений власноруч, зовсім не теж саме, що і тракторець китайського виробництва. Якість, надійність міні-трактора зробленого своїми руками – це те, що цінують люди, що проживають в селах або люди, що полюбляють проводити багато часу на дачі.

Що взяти за основу

Найчастіше для того, щоб сконструювати саморобний міні-трактор, використовують деталі з автомобіля. Багато деталей можна взяти з таких автівок:

  • «Москвич»;
  • «УАЗ»;
  • «Ока»;
  • «ВАЗ»;
  • «ГАЗ» та ін.

Однією з головних деталей майбутнього тракторця є коробка передач. При вдалому виборі, колеса тракторця отримають паровозний крутний момент при невеликому об’ємі двигуна.

Гарна думка – запозичити трансмісію від автомобіля «Запорожець». Також його можна використати для капоту міні-трактора, взявши кузовні деталі. Двигун підійде з мотоциклу, як варіант – «Дніпро». Охолодження такого мотору відбувається примусово за допомогою повітря.

Нерідко можна зустріти міні-трактор з двома коробками передач. З їх допомогою вдасться наростити крутний момент завдяки послідовному включенні. Це вражає, адже насправді можна встановити трансмісію з мотоцикла і автівки під капот міні-трактора.

Щоб зробити задній міст, можна використати коробку передач від «ЗАЗа».

Побудувати тракторець можна з двигуном і без примусового охолодження. Все частіше сучасні конструктори в домашніх умовах створюють міні-трактор, додаючи силову гідравліку і електрообладнання. Якщо додати фари, то навіть можна офіційно зареєструвати такий транспортний засіб.

Міні-трактор з навісним обладнанням своїми руками

Для початку необхідно скласти і виготовити колеса. Можна використати посадочні частини дисків Москвича і приварити їх до дисків від всім знайомого УАЗа. Мости також можна запозичити у Москвича, але доведеться їх скоротити під готові колеса.

Після з’єднання мостів і колес, потрібно установити ламану раму. Двигун і коробку передач необхідно взяти з автомобіля Ока. Для гідравліки слід установити насос і гідро розподільник. Щоб підняти навішування, на якому кріпиться навісне обладнання, краще використати гідроциліндри.

Що стосується приборної панелі, то для міні-трактора чудово підійде панель з ВАЗ 2106. Краще, якщо рульове буде гідравлічне, для якого слід встановити насос та пару гідроциліндрів. Такий насос буде живити одразу гідравліку, рульове управління та навісне обладнання.

Останнім часом для саморобного тракторця невеличкого розміру часто використовують ламану раму. Це шарнірно-зчленована конструкція з двух напіврам. Застосовують передню і задню напіврами, а скріплюють за допомогою шарнірів. Це допоможе досягнути кращої маневреності міні-трактора.

Не дивлячись на різноманіття тракторців заводського виробництва, багато людей самостійно виготовляють міні-трактори. Це гарна ідея, особливо, якщо є навики і бажання. Адже, неякісна магазинна техніка дуже швидко ломається, а деталі на цю техніку коштують не дешево.

Якщо ж зламається міні-трактор, зроблений власними руками, то його ремонт потребує небагато часу та грошей.

Позитивний момент і в тому, що саморобний тракторець можна налаштувати під себе так, щоб на ньому було зручно працювати. Купляючи заводський трактор, часто доводиться обирати між зручністю, ціною та якістю.

Для домашнього господарства міні-трактор – не замінима річ. Важко переоцінити її корисність. Люди, які проживають у сільській місцевості заробляють собі на життя працею на землі. Така праця дуже важка і для того, щоб її облегшити і удосконалити без міні-трактора не обійтись.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!