Україна отримала бойові Hummer: підуть відразу на Донбас

0
336

До Одеси прибули американські армійські позашляховики Hummer , їх відправлять на передову на Донбасі.

Про нові постачання техніки для ЗСУ повідомив міністр оборони Степан Полторак під час перебування в 58-й окремій мотопіхотної бригади в Конотопі, передає прес-служба відомства.

Степан Полторак повідомив про надходження третьої партії Hummer

У цій партії ВСУ отримали 35 джипів Hummer. 20 з них – це броньовані моделі з поворотною туреллю під кулемет на даху. Ще 15 машин – медичного призначення.

Полторак підкреслив, що всі машини відразу направляються безпосередньо на лінію фронту в зоні проведення Операції об’єднаних сил.

«За останній час рівень військово-технічної допомоги значно зріс. Це стосується всіх наших партнерів, в першу чергу, США », – зазначив міністр.

За його словами, Сполучені Штати вже надали допомогу Україні більш ніж на 400 мільйонів доларів.

«Це протитанкові засоби Javelin, сучасні засоби радіозв’язку, засоби артилерійської розвідки, радіоелектронної боротьби, антіснайперскіе комплекси, безпілотні літальні апарати», – перерахував Полторак.

При цьому він додав, що Україна не може побудувати сильну армію виключно за рахунок партнерів, їй необхідно розвивати власний військово-промисловий комплекс.

Hummer ВСУ

Відзначимо, що це вже третя велика партія Hummer (HMMWV – скорочення від High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle, «високоподвіжной багатоцільовий колісний транспортний засіб»), поставлена ​​в Україну після 2014 року. До цього американські всюдиходи прибували до нас в 2015 та 2017 років роках (друга партія складалася тільки з санітарних машин).

Hummer’и поставляються переважно в десантно-штурмові бригади. Ці повнопривідні джипи 4х4 мають високу прохідність, потужністю 160 к.с., вантажопідйомністю до 2 тонн, можуть розвивати максимальну швидкість до 113 км / год і витрачають в середньому від 16 до 23 літрів палива на 100 км.

Корпус броньованого варіанту зварюється з термооброблених бронелистів товщиною 5 мм, після чого він піддається відпуску для зняття внутрішніх напружень. У стандартну комплектацію військового позашляховика входять: гідропідсилювач керма; кондиціонер; аудіосистема; додатковий обігрівач; незалежний обігрівач; ABS.

За словами українських військовослужбовців, які експлуатують ці броньовики, у HMMWV добре працює гідропідсилювач і гальма, машина швидко набирає розгін і має практично «не вбивається» автоматичну коробку передач.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!