Компанія Renault почала тестувати новий бюджетний кросовер (фото)

Компанія Renault почала дорожні випробування нового компактного кросовера, який отримає назву Kiger. Напередодні в Мережі з'явилися шпигунські знімки тестового прототипу, зроблені на півдні Індії.

0
310

Нагадаємо, однойменний концепт-кар представили в середині листопада. Довжина Renault Kiger склала 3 990 мм – такі розміри обумовлені індійським законодавством, згідно з яким на автомобілі коротше 4 метрів поширюється знижена податкова ставка.

Однією з головних достоїнств Renault Kiger, крім ціни, повинен стати яскравий дизайн. У концепту він проявився в роздвоєні спойлера на п’ятій двері, надзвичайно великих для класу 19-дюймових дисках, зелених покажчиках повороту і унікальному кольорі кузова Aurora Borealis , міняє свій відтінок залежно від кута огляду.

До слова, під час прем’єри головний дизайнер Renault Лоуренс ван ден Акер відзначив, що зовні концептуальний автомобіль дуже близький до майбутнього серійного варіанту моделі, запуск якого запланований на 2021 рік.

В основі серійного Kiger ляже спрощена модульна платформа CMF-A + від альянсу Renault-Nissan , на якій вже побудовані крос-хетчбек Renault Kwid і серійний компакт-крос Nissan Magnite.

Що стосується технічної частини, то серійний Renault Kiger розділить основні вузли і агрегати з кросовером Nissan Magnite , продажі якого почнуться найближчим часом. Це означає, що в моторну лінійку майбутньої новинки увійде 1,0-літровий 3-циліндровий «атмосферник» потужністю 70 кінських сил, а також турбо версією цього двигуна, віддача якого вже складе 95 кінських сил. В якості трансмісії можна вибрати 5-ступінчасту МКПП або варіатор. Привід виключно передній.

Офіційна прем’єра і початок продажів серійного варіанту Renault Kiger в Індії намічені на перший квартал наступного року. Очікувана вартість – від 530 000 рупій (біля 200 000 грн).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!