Як надійно закріпити відеореєстратор

0
121

Неприємні ситуації на дорозі час від часу трапляються в будь-якій точці України, і Полтава, на жаль, не стала винятком. Установка камери в авто ― не менш важливе питання, ніж вибір її параметрів. Адже надійне кріплення не спровокує падіння відеореєстратора в момент удару та не дозволить пропустити найважливіші кадри. Тому про міцну фіксацію варто подбати завчасно. Які існують способи кріплення відеореєстратора та як обрати з-поміж них найнадійніший ― розповімо у статті.

Фіксація присосками

Кріплення присоском означає, що використовується круглий силіконовий увігнутий диск. Його притуляють до попередньо очищеного місця фіксації всією поверхнею, повністю витискаючи шар повітря. У результаті утворюється вакуумне середовище, яке утримує присоску. Камера приєднується до нього магнітом або затискачем.

Особливістю такого кріплення є те, що ви маєте можливість регулювати напрямок об’єктива. Проте під час руху на нерівній дорозі чи удару він може змінюватись. Також є ризик отримати нестабільне чи нечітке зображення на відеореєстратор у Полтаві через тремтіння камери. Водії мусять розуміти це, адже знають реальний стан доріг місцевого значення в місті. У поєднанні із затискачем камера займає багато місця.

Присоскам потрібна дуже гладка чиста поверхня для присмоктування. Спекотні дні та поступове потрапляння повітря прискорюють втрату зчеплення диску і псування силікону. Цей варіант фіксації зручний для тих, хто забирає відеореєстратор на час паркування.

Клейове кріплення

Більш стійкий варіант установки камери ― двосторонній скотч. Відеореєстратор або наклеюють безпосередньо на скло, або прикріплюють до зафіксованого таким способом кронштейна. У першому випадку змінити кут огляду вже буде неможливо, тому ретельно вимірюйте місце розташування перед монтажем.

Стрічка може залишити сліди на лобовому склі або бортовій панелі, які важко видалити. За потреби змінити місце розташування клейові властивості можуть погіршитися.

Це найкращий спосіб монтажу відеореєстратора, коли необхідний чіткий кадр. Це також гідний варіант, якщо ви хочете 1 раз налаштувати камеру та залишити її.

Кріплення на дзеркалі заднього огляду

Установка проста, такі камери мають гумові ремені для фіксації або магніт. Проте в деяких моделях відеореєстратор вмонтовується в стандартне дзеркало заднього огляду та поєднує ці 2 функції. Такі моделі вам пропонує магазин Алло у Полтаві, це найбільш непомітний варіант, який не створює перешкод для огляду водієм ситуації на дорозі. Проте обирати потрібно під габарити штатного дзеркала, щоб уникнути проблем.

За будь-якого випадку, головна мета ― розташувати реєстратор так, щоб він вирівнявся з горизонтом. Обирайте той тип кріплення, який забезпечить це у вашому авто.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!