Топ-5 найпоширеніших страхи новачків за кермом

0
242

Недосвідчений водій на дорозі – це прокляття не тільки для тих, хто проїжджає повз, але і для нього самого. Новачок знає, що їзда на автомобілі пов’язана з відомого роду небезпеками, але при цьому він не впевнений, чи зможе він ці небезпеки уникнути. Пропонуємо вашій увазі п’ять найпоширеніших страхів новачків за кермом, від яких необхідно позбавлятися. І ще ми рекомендуємо вам пройти пдр онлайн для перевірки своїх навиків.

1 Страх перед регульованими перехрестями

Багато водіїв в результаті опитування визнаються в цьому страху. Дійсно, таке перехрестя зі світлофорами або регулювальником представляє складність для новачків і, відповідно, викликає страх. Цей страх може посилювати сумна статистика: майже 80% аварій відбувається саме на таких перехрестях.

  • Порада: особливо тримайте себе в руках і не поспішайте в перші 4 секунди після зміни кольору на світлофорі.

2 Страх автомобільної поломки

Більшість новачків за кермом їздять на новопридбаних машинах, тому страх зламати свій скарб нерідко отруює життя починаючому водієві, а в гіршому випадку може спровокувати до небезпечних дій на дорозі.

  • Порада: перший час катайтеся з ким-небудь із знайомих, що мають великий досвід водіння. Він буде вас контролювати і підказувати виходи зі скрутних ситуацій.

3 Страх перед пішоходами

З того самого моменту, як новачок вперше сів за кермо, пішоходи стають для нього особливою категорією громадян, перед якими він починає відчувати страх. Це і зрозуміло: культура і знання ПДР пішоходів залишають бажати кращого.

  • Світло: будьте уважні не тільки на пішохідних переходах, а й там, де їх немає.

4 Страх перед паркуванням і заднім ходом

Парковка і рух назад вимагають певної віртуозності від водія, тому багато новачків до таких маневрів ставляться з острахом.

  • Порада: придбайте камеру заднього виду або якісні парктроніки.

5 Страх перед іншими машинами

На жаль, культура водіння в Україні ще нижче, ніж пішохідна культура. Тому на дорозі вас можуть грубо обігнати, підрізати, наразити на небезпеку водінням в нетверезому вигляді. Все це викликає страх у новачків за кермом.

  • Порада: щоб позбутися від цього страху, дивіться пункт 2 наших рекомендацій, в якому йдеться про необхідність поїздити з досвідченим водієм.

Ми рекомендуємо пройти навчання в автошколі з вискоим рейтингом. А саме на сайті green-way.com.ua допоможе Вам у вирішенні цього питання.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!