BMW представила неймовірно потужний X1

0
109

BMW представила абсолютно новий кросовер X1 у версії M35i, який наводиться в рух найпродуктивнішим чотирициліндровим мотором у лінійці модульних двигунів бренду потужністю 312 к.с. 2,0-літровий турбомотор зазнав численних змін та вдосконалень (включаючи вкладиші та кришки корінних підшипників від останніх шестициліндрових двигунів BMW) та розвиває максимальну потужність у діапазоні від 5750 до 6500 об/хв. Піковий момент, що крутить, 400 Нм доступний в діапазоні 2000-4500 об/хв.

Яким би вражаючим був потужний маленький мотор, тут є на що звернути увагу, оскільки ця модель M Performance ламає багато традиційних форм стилю M , прагнучи виділитися серед повсякденних кросоверів. Спочатку розглянемо основні характеристики. З системою повного приводу xDrive з переднім приводом X1 M35i здатний розганятися до 100 км/год за 5,2 секунд і досягати максимальної швидкості 250 км/год.

Потужність передається через 7-ступінчасту коробку передач Steptronic з подвійним зчепленням і так званим M Sport Boost , який можна активувати, потягнувши та утримуючи лівий підрульовий перемикач. Це автоматично переводить всі системи трансмісії та шасі в їх спортивні налаштування. Примітно, що трансмісія також оснащена механічним диференціалом з обмеженим ковзанням, а BMW додала технологію ковзання коліс для більш швидкого і точного спрацьовування системи контролю тяги. У стандартній комплектації автомобіль також отримує адаптивну підвіску M та спортивне кермо.

X1 M35i – перша модель M Performance , яка в якості опції пропонує гальма M Compound з 15,2-дюймовими перфорованими дисками спереду та 13-дюймовими ззаду. Зазвичай вони сірого кольору, а гальма M Sport – синього чи червоного кольору (з пакетом M Sport Professional ).

Щодо дизайну, то він знову може вважатися спірним. Новинка використовує чотири вихлопні патрубки, як на повнорозмірних автомобілях M останнього покоління, хоча і з трохи іншим дизайном, а також подвійні стрижні в решітці радіатора, корпуси зовнішніх дзеркал M з їх дворядним дизайном та 19-дюймові легкосплавні диски 871M.


Всередині BMW X1 – iDrive з QuickSelect і операційною системою 9. Елемент QuickSelect нового кокпіту з вигнутим дисплеєм дозволяє швидко знаходити потрібну функцію без навігації підменю. Функціональні значки на екрані з боку водія, ярлики та простий значок «Додому» полегшують взаємодію з системою та дозволяють швидко знаходити водію те, що потрібно.

Салон також може похвалитися приладовою панеллю з оздобленням з алькантари та елементами оздоблення Aluminium Hexacube Dark , обшивкою стелі антрацитового кольору, педалями M , накладками на пороги M та шкіряним кермовим колесом M з підрульовими перемикачами. Спортивні сидіння з оздобленням із чорного Sensatec та алькантари мають синій контрастний рядок, але за бажання оббивку можна поміняти на шкірозамінник Veganza. Інший варіант – спортивні сидіння M з електричним регулюванням і логотипами M , що підсвічуються , на підголовниках.

Інші особливості включають двозонний клімат-контроль, навігацію BMW Maps , аудіосистему Harman Kardon , чотири порти USB-C і дві розетки на 12 В. Поряд зі стандартними функціями водіння, такими як попередження лобового зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням, моніторинг сліпих виході зі смуги руху та активні датчики паркування, X1 може бути оснащений активним круїз-контролем, системою допомоги при утриманні у смузі руху та водінням без допомоги рук на швидкості до 60 км/год. Також можлива функція доповненої реальності для навігаційної системи та віддалені оновлення.

Щодо практичності, то задні сидіння складаються в пропорції 40:20:40, а кут нахилу кожного сидіння можна регулювати індивідуально. Коли ці сидіння на місці, ви отримуєте 728 літрів об’єму, а коли вони опущені – 1328 літрів. Інші моменти включають світлодіодні фари з поворотами, бездротову зарядку та сумісність з Apple CarPlay та Android Auto . Опціонально доступні функція дистанційного запуску, панорамний люк, проекційний дисплей, внутрішня камера, камера кругового огляду, внутрішнє оздоблення з цінних порід евкаліпта з відкритими порами або алюмінієвою сіткою, підігрів сидінь та рульового колеса.

Вартість BMW X1 починається з 49 900 доларів без урахування плати за доставку до пункту призначення у розмірі 995 доларів, а запуск у США запланований на жовтень 2023 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.