Tesla Model Y стала дешевшою за середньостатистичний автомобіль

0
424

Компанія Tesla знизила стартову ціну Model Y нижче за середню ціну автомобіля у США.

При ціні 46 990 доларів базова версія Tesla Model Y тепер коштує на 759 доларів менше, ніж середня сума, яку платять за легковий або вантажний автомобіль у США. Різниця між цими цифрами змінилася більш ніж на 20 000 доларів з середини минулого року.

У сучасну епоху автомобілів жоден автовиробник не домігся такого різкого скорочення цін на масові автомобілі. Model Y була найбільш продаваним електромобілем в США в минулому році і одним з кращих кросоверів.

Хоча Маск заперечує, що Tesla починає цінову війну, його колеги бачать це інакше. Генеральний директор Ford Motor Co. Джим Фарлі, чий позашляховик Mustang Mach-E втратив значну частку через Model Y в минулому кварталі, незважаючи на деякі знижки, заявив минулого тижня, що цінові битви “спалахують всюди”.

Дійсно, Tesla знижує ціни за межами Америки. Французький автовиробник Renault SA минулого тижня назвав скорочення Tesla проблемою і заявив, що у відповідь вивчає свою цінову стратегію. У Китаї автовиробники наслідували приклад Tesla, і принаймні один аналітик попередив, що деякі компанії можуть не пережити цінову війну.

Аналітик Morgan Stanley Адам Джонас заявив минулого тижня, що скорочення Маска в США настільки агресивні, що можуть змусити деяких автовиробників уповільнити запаморочливі темпи інвестицій в електромобілі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!