У Tesla з’явиться ще один завод у Китаї

Сіньхуа: Tesla побудує в Шанхаї завод з виробництва акумуляторів Megapack у 2024 році

0
101

Tesla Inc відкриває завод у Шанхаї, здатний виробляти десять тисяч енергетичних продуктів Megapack на рік, на додаток до потужності заводу Megapack у Каліфорнії, йдеться у повідомленні компанії у неділю. Про це вперше повідомило китайське державне ЗМІ Сіньхуа.

Автовиробник Ілона Маска запустить завод у третьому кварталі та розпочне виробництво у другому кварталі 2024 року. На додаток до величезного існуючого заводу з виробництва електромобілів у Шанхаї новий завод спочатку буде виробляти 10 000 одиниць Megapack на рік, що еквівалентно приблизно 40 гігават-годин накопичення енергії, які будуть продаватися по всьому світу.

З новим заводом у Шанхаї Tesla скористається перевагами провідного у світі ланцюжка поставок акумуляторів у Китаї, щоб збільшити обсяги виробництва та знизити витрати на свої літій-іонні акумуляторні блоки Megapack, щоб задовольнити зростаючий попит на накопичувачі енергії у всьому світі, оскільки світ переходить на використання кількості поновлюваних джерел енергії.

Китайський акумуляторний гігант CATL також поглиблює свою співпрацю з клієнтами, включаючи Tesla, у галузі постачання акумуляторних батарей, ринок яких, як очікував його голова Робін Цзен, буде більшим, ніж акумулятори для електромобілів.

В даний час Tesla має мегафабрику в Латропі, штат Каліфорнія, здатну виробляти 10 000 Megapack на рік.

Зростання продажів електромобілів у Китаї, найбільшому автомобільному ринку світу, сповільнилося до 20,8% у перші два місяці 2023 року порівняно зі 150% за той же період рік тому.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!