Чому українці купують більше преміальних авто під час війни

1
764

Війна практично незмінно пов’язана із витратами, але український ринок нових автомобілів демонструє дуже цікаву тенденцію.

Рейтинг продажів останніх кількох місяців демонструє, що в Україні існує підвищений попит до нових автомобілів преміум-сегмента. Все б нічого, але останній рік у країні йде війна і подібне явище видається вельми дивним. Так, за останній час частка продажів преміальних нових авто перевищила 20%, а в топі за популярністю знаходяться дорогі німецькі кросовери передає AutoConsulting.

Дані за січень 2023 року показали, що на тлі загального падіння авторинку кожне п’яте нове авто належало до преміального сегмента. Якщо бути точніше, преміальні авто зайняли 20,7% ринку нових автомобілів, що є рекордом. Якщо дивитися за марками, то в ТОПі є дорогі німецькі кросовери. При цьому експерти зазначають, що однією з причин підвищення продажів преміальних авто є відсоткове співвідношення.

Так, люди стали в принципі купувати менше нових авто середнього та бюджетного цінового сегмента, що призвело до зростання продажів преміальних автомобілів.

Список найпопулярніших преміальних авто в Україні за січень 2023 виглядає так:

  1. Mercedes-Benz GLE
  2. BMW X5
  3. Mercedes-Benz GLS
  4. BMW X7
  5. BMW X6

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.