Tesla Model Y заощадить поліції в США 80 тисяч доларів

0
137

Поліція Сомерсета, штат Вісконсін, США, поповнила парк патрульних машин електрокросовером Tesla Model Y. Незважаючи на більш високу ціну проти бензинових автомобілів, відомство розраховує за підсумками терміну експлуатації отримати заощадження у розмірі 80 тисяч доларів, пише Electrek.

Американські поліцейські змушені скорочувати витрати. Значна частина коштів йде на утримання автопарку. Як ефективну міру щодо їхньої економії називають перехід на електромобілі. Так, у поліції вважають, що батарея електрокросовера здатна прослужити 800 000 кілометрів, а інші елементи силової установки не вимагатимуть заміни протягом 1 600 000 кілометрів.

Керівник поліції Сомерсета розповів, що економія складеться із зменшення витрат на планові ТО (наприклад, гальмівні колодки служать набагато довше через рекуперативне гальмування), відсутність витрат на заправку та заміну оливи. Ба більше, на Model Y надається гарантія на трансмісію та батарею протягом 5 років або 200 000 кілометрів.

Щоправда, є один нюанс. Заощадження у 80 000 доларів розраховане при терміні експлуатації кросовера протягом десяти років. Зазвичай бензинові моделі не служать такий термін, їх змінюють набагато раніше. Якби на них їздили довше, то й витрати були б меншими.

Запас ходу сучасних електромобілів поліцейських повністю влаштовує, оскільки стандартний пробіг за зміну набагато менший. Для швидкого поповнення енергії в департаменті встановили настінний зарядний модуль.

Раніше в іншому поліцейському управлінні США підрахували економію від експлуатації Tesla Model 3 замість Dodge Charger. Різниця в ціні нових машин відбивається менш як за півтора роки. За рік витрати на електромобіль були на 6 755 доларів меншими, ніж на бензиновий седан.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!