Завод з випуску польських електромобілів Izera коштуватиме мільярд євро

Час читання: < 1 хв.
0

Польський бренд Izera, створений для випуску електромобілів, оновив плани на майбутнє. Компанія ElectroMobility Poland (EMP) почне будувати завод зі складання у 2024 році, запланований обсяг інвестицій – 1,1 мільярда євро. Перші електромобілі зійдуть з конвеєра на початку 2026 року, а базуватимуться вони на платформі Geely.

Про переговори з Geely щодо технічної співпраці EMP, яка володіє маркою Izera, повідомляла ще в листопаді минулого року. Зараз, судячи з усього, сторонам вдалося домовитися остаточно: електричні кросовер і хетчбек Izera будуть базуватися на глобальній платформі SEA. Geely надасть також силові установки для обох моделей.

Раніше передбачалося, що завод зі складання новинок запрацює вже наприкінці 2023 або на початку 2024 року, але терміни були перенесені. За даними EMP, коли підприємство буде готове, його штат досягне 2,4 тисячі осіб. Планується також глибока локалізація виробництва. Дебютною новинкою Izera стане позашляховик.

Реклама

Вперші про свої електромобілі кросовер – Z100 та хетчбек T100 – EMP заявила у 2020 році. У майбутньому до них приєднається ще й універсал, про який поки що нічого не відомо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!