В одному зі штатів США хочуть повністю заборонити продаж електрокарів

0
69
Поки весь світ планує повний перехід на електромобілі, у Вайомінг хочуть навпаки заборонити їх.

Зараз у ряді штатів таких як Каліфорнія та Нью-Йорк готуються до повної відмови від ДВЗ та переходу на електрокари. Водночас у прагненні перейти до електромобілів єдність спостерігається не в усіх штатах. Так, у Вайомінгу навпаки хочуть повністю заборонити продаж нових електромобілів до 2035 року.

Відповідна пропозиція міститься у резолюції, яка вже отримала підтримку членів плати представників та сенату штату. Автори вказують, що основна кількість робочих місць у штаті створила саме нафтогазову промисловість і саме вона привносить великий дохід до скарбниці. При цьому в штаті досі не розвинена зарядна інфраструктура і зростання кількості електроавтомобілів призведе до серйозних проблем, повідомляє Ampercar.

Автори резолюцій закликають підприємства та мешканців штату повністю відмовитися від електрокарів до 2035 року, а на цей час обмежити їх використання та скорочувати кількість покупок та продажів. Водночас автомобільні експерти відзначають, що якщо резолюцію все ж таки приймуть, то обмеження на продаж електрокарів будуть суто символічними.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!