Експерти назвали найнебезпечніші марки машин при ДТП у 2022 році

Лідером антрейтингу стали бюджетні моделі ВАЗ, Daewoo, Chevrolet, Renault та Chery.

0
712
При попаданні в ДТП найбільш небезпечними для водія та пасажирів є автомобілі ВАЗ (LADA), Daewoo, бюджетні Chevrolet, Renault та китайські Chery. У цих машинах часто гинуть люди. До антирейтингу також увійшли недорогі моделі Toyota, Honda, Nissan, Peugeot та Opel.
У звіті ДІБДР йдеться не про те, що такі авто найчастіше потрапляють в аварії, а про те, що якщо вони потрапляють у ДТП, то в них частіше гинуть люди.
Крім того, було опубліковано статистику за кількістю загиблих на 100 постраждалих: тут знову лідирує LADA з показником 9,5 осіб, за ним йдуть ГАЗ (8,8), Mitsubishi (8,5), BMW (8,5), Chery ( 8,4), Toyota та Audi (по 8,1), Chevrolet (8), Mercedes-Benz, Honda та Daewoo (по 7,9).
Люди найчастіше потрапляють у ДТП не через те, що вони перебувають у тій чи іншій моделі авто, а через те, що водій машини перебував у стані алкогольного сп’яніння.
У випадку з BMW, Lexus, Audi та іншими преміальними брендами, висока тяжкість наслідків може бути обумовлена ​​великою потужністю двигуна, хорошими ходовими якостями та іншими факторами, які провокують водія на безрозсудне водіння.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!