Слідом за кросоверами Volvo електрифікує седани та універсали – якщо буде попит

0
96

Volvo не виключає можливості появи в її лінійці електромобілів традиційних седанів та універсалів. Про це новий гендиректор та президент марки Джим Роуен розповів британському виданню Autocar. Водночас в деталі топ-менеджер вдаватися не став: вочевидь, про конкретні проєкти поки не йдеться.

У минулі десятиліття Volvo стійко асоціювалася з седанами та універсалами, проте в наші дні ряд її найперспективніших — повністю електричних моделей складається виключно з кросоверів. Все почалося з компактних співплатформників XC40 Recharge і C40 Recharge, а днями до них приєднався EX90 – новий флагман, який розмірами перевищує паливний XC90. Причому в рамках прем’єри п’ятиметрового позашляховика був анонсований ще один SUV, менший за розмірами: він з’явиться вже 2023 року.

Роуен зазначив, що при подальшому розвитку модельного ряду компанія намагатиметься врахувати різні побажання клієнтів щодо форм-фактора машин, проте все залежатиме від достатнього попиту. Голова Volvo також підкреслив, що критично важливо досягти цінового паритету між автомобілями з ДВЗ та електромобілями, оскільки «ніяка індустрія не може нескінченно довго покладатися на субсидії».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!