Українські водії зіткнулися з несподіваною проблемою у Польщі

0
58
Так, анонсовані державою послуги виявилися насправді недоступними.

На сторінці Головного сервісного центру неодноразово заявляли про те, що українські водії можуть обміняти свої українські посвідчення у Польщі. На практиці виявилося, що виконати дану дію з водійськими правами дуже проблематично, повідомляє Твоя машина .

Крім того, у самій Польщі вирішили, що українцям, які зараз перебувають на їхній території, можна їздити з національними правами до 31 грудня 2022 року, після чого потрібно обміняти їх на польські без складання іспитів. За використання українських прав передбачено штраф.

Водночас деякі українці вирішили спробувати скористатися новою послугою та були неприємно здивовані.

“У Європі не все так просто. Я маю власний досвід такого обміну в Кракові. Річ у тім, щоб обміняти наші права водія на польські, потрібне підтвердження з Генерального консульства в Кракові про те, що права дійсні. За це консульство бере чималу плату у розмірі 125 злотих. А ось свою роботу не виконує, прикриваючись війною в Україні, де працюють сервісні центри та права, як і раніше, видають. Тому сотні справ щодо такого обміну просто зависли на невідомий термін. До представництва по пояснення я звернувся, але відповіді не отримав. Зробив пост у ФБ у групі сайту президента, але там мене назвали ботом і заблокували”, – описав суть проблеми Михайло Ватраль.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!