Головна Новини Газ вбиває двигун: міф чи реальність

Газ вбиває двигун: міф чи реальність

0
264

Тематика газобалонного обладнання для автомобілів дуже популярна, сьогодні в Україні працюють десятки різних компаній, які займаються продажем та встановленням ГБО, проте мало хто по-справжньому розкриває тему впливу газу на двигун внутрішнього згоряння. Існує чимало міфів про те, як газ вбиває двигун, руйнуючи його основні елементи зсередини, абсолютна більшість із них не мають нічого спільного з правдою, і в цій статті ми розповімо, як впливає ГБО на двигун насправді, чи є нюанси, і що взагалі робити, щоб зберегти свій автомобіль у цілості та безпеці.

Насамперед, підкреслимо, що основну роль ефективності та безпеки ГБО грає якість виготовлення деталей і правильність налаштування блоку управління під конкретний двигун. В MRC Systems ми пропонуємо комплекти ГБО для будь-якої моделі авто, індивідуально підбираємо компоненти ГБО під клієнта і даємо гарантію на всі продукти компанії – 5 років.

ГБО вбиває двигун – правда чи міф?

Те, що газ вбиває двигун – це однозначний міф, але у певних ситуаціях ГБО справді може негативно позначитися на деталях та роботі ДВС. Розглянемо наочні приклади.

  • ГБО низької якості – встановлення дешевого газового обладнання – сам по собі ризикований крок, така покупка може обернутися для ДВЗ необхідністю капітального ремонту через 50-70 тис. км пробігу;
  • Збіднена газова суміш – іноді сервіси спеціально роблять суміш “бідної”, щоб зменшити витрату палива. Витрата дійсно знижується, але від цього дуже страждають клапани ГБЦ;
  • Погане налаштування блоку управління – від налаштування електроніки ГБО залежить синхронність роботи форсунок, редуктора та інших елементів. При поганому налаштуванні може збільшуватися витрата палива, а деталі швидше зношуватимуться;
  • Нерегулярне ТО ГБО – У середньому ТО ГБО проводиться 1 раз на 10 000 км, якщо не змінювати фільтра, не зливати конденсат з редуктора і не регулювати блок, елементи ГБО та двигуна страждатимуть;
  • Їзда з напівпорожнім бензобаком – багато водіїв заради економії їздять з практично порожнім бензобаком, від чого бензонасос працює вхолосту і система не охолоджується, це призводить до регулярних перегрівів;
  • Швидкий перехід із бензину на газ – після запуску ДВС, дайте йому попрацювати деякий час на бензині, щоб паливні форсунки не забивалися від «бездіяльності»;
  • Газове обладнання не підібрано під потреби двигуна – багато СТО встановлюють ГБО “на потоці”, не враховуючи індивідуальних особливостей різних типів двигунів, що часто призводить до несправностей у майбутньому.

Висновок – якщо встановити ГБО в офіційному сервісі та виконувати нескладні рекомендації щодо експлуатації авто з ГБО, то жодних проблем із двигуном не виникне.

Як впливає ГБО на двигун – позитивні сторони ГБО

Крім очевидної фінансової вигоди та екологічності, ГБО має і позитивний вплив на роботу ДВС.

Як впливає газ на двигун із позитивного боку?

  • Знижується кількість кіптяви в циліндрах;
  • Зменшується витрата олії;
  • Екологічність – продукти згоряння газу набагато безпечніші в порівнянні з бензином.

Чи вбиває газ двигун – як перевірити?

Отже ми коротко розглянули, як газ впливає на двигун у бензинових автомобілях. Пам’ятайте, що «гаражний» варіант установки ГБО низької якості, а також порушення правил експлуатації – прямий шлях до капітального ремонту двигуна.

Хочете дізнатися, чи правильно працює Ваше ГБО та чи є наслідки для двигуна? Зверніться за консультацією до спеціаліста MRC Systems, щоб розібратися у всіх нюансах детальніше. Установка, діагностика та обслуговування ГБО MRC виконується у мережі СТО «Час Газа» у Києві та Київській області. На офіційному сайті компанії можна отримати більш детальну інформацію та записатися на діагностику.

Часті питання про міф “Газ вбиває двигун”:

  • ➔ У яких випадках газ вбиває двигун?
    Газ не вбиває двигун. Негативно вплинути на роботу двигуна може: неякісне ГБО, неправильне регулювання блоку управління і елементів ГБО, несвоєчасне ТО, неправильно підібране і встановлене ГБО, несвоєчасне обслуговування основних систем автомобіля.
  • ➔ Чи правда, що встановлення ГБО підвищує ризик займання автомобіля?
    Ні, при встановленні якісного ГБО в умовах офіційного сервісу немає ризику мимовільного займання газу або вибуху. ГБО від MRC Systems на 100% пожежобезпечні.
  • ➔ Як ГБО впливає на двигун у плані потужності?
    Залежить від типу двигуна та покоління ГБО. 4 покоління та вище практично ніяк не впливає на потужність двигуна при його стандартному використанні (їзда містом або трасою).
  • ➔ Чи правда, що ГБО вбиває двигун за рахунок високого октанового числа газу?
    Ні, октанове число газу 100-110, що унеможливлює детонацію та інші негативні процеси в двигуні. До того ж, за рахунок високого октанового числа, збільшується межа займистості палива.
  • ➔ Чи вбиває газ двигун при постійній експлуатації авто на газі?
    Практично повна відмова від їзди на бензині та його низький рівень у баку дійсно може вплинути на роботу двигуна, оскільки бензин охолоджує бензонасос та інші деталі, низька активність форсунок також призводить до їх засмічення.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.