Пільгове розмитнення можуть повернути: кому Рада готує приємний сюрприз

0
926

В Україні можлива можливість повернення автомобіля за пільговим оформленням. У Верховній Раді зареєстровано два законопроекти, які передбачають це.

Йдеться про законопроєкти №7652 та №7653, інформація про них розміщена на сайті Верховної ради.

Дані ініціативи пропонують залишити звільнення від оподаткування ПДВ, акцизним податком та мита операцій з ввезення транспорту для певних категорій громадян. Законопроєкти покликані посилити соцгарантії захисників України та інших категорій громадян.

Отримати таку можливість можуть:

  • учасники бойових дій, які залучалися та брали безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони; а у випадку їх загибелі – один із членів родини першого ступеня споріднення;
  • фізособи – власники транспортних засобів, які визнані фізично знищеними через бойові дії, теракти, диверсії, спричинені військовою агресією РФ та зняті з обліку за установленим порядком;
  • особи з інвалідністю, отриману через бойові дії, теракти, диверсії, спричинені військовою агресією Росії.

Не звільнятимуться:

  • операції із ввезення на митну територію у митному режимі транспортних засобів, які мають походження з країни, визнаної державою-окупантом чи агресором щодо України згідно із законодавством/ ввозяться з території такої держави чи з окупованої території, визначеної такою за законом.
  • транспортні засоби, середня ринкова вартість яких – більше 120 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

При цьому такий транспорт не може бути відчужений чи переданий у володіння, користування/розпоряджання (на підставі довіреності) третім особам упродовж трьох років з моменту держреєстрації. У разі порушення цієї вимоги і відчуження такого транспорту:

  • несплачені податки підлягатимуть сплаті за ставками, що діяли на момент подання митної декларації під час ввезення авто на митну територію України;
  • несплачене мито підлягатиме сплаті за ставками, що діяли на момент подання митної декларації при ввезенні транспорту в Україну.

У разі ухвалення – закони наберуть чинності на наступний день після опублікування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!