Депутати говорять про повернення податку на паливо – що буде з цінами

0
330
904952 28.04.2011 Заправочные пистолет на автозаправочной станции сети "Газпромнефть", расположенной на Симферопольском шоссе. Алексей Куденко/РИА Новости
Податок на пальне, який в уряді скасували ще на початку війни, хочуть повернути.

Нещодавно нардепи вкотре заговорили про повернення податку на пальне в умовах воєнного стану. Відповідними думками з цього приводу в короткому інтерв’ю Інтерфакс-Україна поділився голова Комітету України з питань фіскальної, податкової та митної політики Данило Гертманцев.

«Скасування податку на пальне змусило імпортерів заробити на цьому гроші, і вони не взяли весь податок, який було скасовано, щоб знизити ціну на пальне. Але якщо ми зараз повернемо ці податки, імпортери їх не платитимуть», але користувачі будуть платити, це теж очевидно», – пояснив Гетманцев своє нинішнє бачення ситуації.

За словами заступника представника, питання поки що знаходиться на стадії обговорення, а також введення додаткового ввізного мита, які зараз подаються в НБУ. Урядові розрахунки та конкретні моделі тепер мають обговорити у Верховній Раді пізніше.

За словами Гетманцева, депутати зараз сприймають цю ініціативу дуже неоднозначно. Водночас він наголошує, що без ухвалення непопулярних рішень сьогодні просто не обійтися, щоб можна було зберегти економіку на плаву.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!