За порушення ПДР можна не платити штрафи: юристи назвали важливі умови

0
980

Винесення водію постанови про накладення штрафу за порушення ПДР у непередбаченому законом територіальному місці може бути підставою для скасування такої постанови

Про це повідомляє “Дорожній авдокат”.

Зазначається, що згідно чинного законодавства справа про адміністративне правопорушення розглядається працівниками поліції за місцем його вчинення. Зазначене не стосується випадків фіксації в автоматичному режимі та порушень правил зупинки, стоянки, паркування, зафіксовані в режимі фото чи відео зйомки тощо.

У той же час, справи про адміністративні правопорушення, по яких працівники поліції виносять постанови за статтями 121-126 КУпАП, можуть розглядатися у трьох територіальних місцях:

  • за місцем вчинення правопорушення;
  • за місцем обліку транспортних засобів;
  • за місцем проживання порушників.

Якщо постанова про адміністративне порушення виноситься працівником не за місцем його вчинення, а в іншому місці (не рахуючи місце обліку автомобіля і місце проживання водія), то такі дії є порушенням норм закону.

Тож, отримуючи штраф за порушення ПДР (крім випадків фіксації в автоматичному режимі та крім порушень правил зупинки, стоянки, паркування, зафіксовані в режимі фото чи відео зйомки тощо), водій повинен уважно звірити у постанові чи співпадає місце розгляду справи з місцем вчинення правопорушення.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!