Вже відома дата прем’єри першого електромобіля Xiaomi

0
401

У жовтні 2021 року китайський IT-гігант Xiaomi оголосив про намір почати випуск електромобілів у 2024 році. Тоді вважалося, що його прем’єра відбудеться щонайбільше рік тому. Однак, як повідомляє видання CNEV, дебют відбудеться незабаром: у серпні компанія покаже так званий інженерний прототип.

Зазначається, що крім технічних рішень, прототип також продемонструє основні принципи дизайну електромобілів Xiaomi. Однак незрозуміло, наскільки прототип буде близький до серійної моделі.

Швидше за все, після дебюту і збору думок потенційних покупців Xiaomi почне багатоетапне тестування майбутньої новинки. За інформацією видання, він також включатиме холодові проби.

Анонсуючи власний електромобіль, Xiaomi оголосила про намір стати автовиробником. З цією метою компанія створила окремий підрозділ, який має намір щорічно інвестувати близько 1 мільярда доларів США в розвиток протягом 10 років на додаток до початкових інвестицій у розмірі 1,5 мільярда доларів.

Частина цих коштів буде спрямована на будівництво власного машинобудівного заводу. Розташований у Пекіні, після досягнення проектної виробничої потужності річний випуск автомобілів може досягати 300 000 автомобілів. Загалом Xiaomi планує розробити аж чотири моделі власних електромобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!