Новини

Скільки коштуватиме ввезення автомобілів із Європи після 1 липня

Share
Розмитнення автомобілів, незважаючи на бензинову кризу, що тривала кілька місяців, залишається актуальним питанням для багатьох українців.

Уряд вирішив скасувати «нульове розмитнення», пропонуємо дізнатися, скільки в середньому потрібно заплатити за ввезення «євроблях» в Україну.

Як відбувається процес розмитнення

Сама процедура передбачає кілька етапів, перш ніж автомобіль заїде у гараж нового власника. Купивши автомобіль, потрібно оформити документи на нього за кордоном. Можлива опція – надіслати фото документів митному брокеру в Україну, але це не обов’язково.

Одна з найскладніших операцій – це перетин кордону. Далі слід отримати сертифікат відповідності та розмитнити авто в Україні. На завершення слід поставити машину на облік у сервісному центрі МВС.

Для допомоги із «паперовими» питаннями можна скористатися послугами митного брокера. Його послуги коштують 300-600 доларів США (8,9-17,8 тис. грн) – це оформлення імпорту, планування угод, юридичний супровід.

При купівлі старого автомобіля зверніть увагу: він повинен відповідати екологічному стандарту Євро 2 або вище, для нових авто це Євро 5. Після покупки його потрібно зняти з обліку, пересадити на транзитні номери і протягом 30 днів завезти в Україну.

Перетин кордону

Під час перетину кордону митний інспектор ставить штамп на експортну декларацію. Якщо попередню декларацію не оформлено, доведеться сплатити авансові митні платежі у гривні.

Європейські автомобілі мають VIN-код, що дозволяє перевірити екологічний стандарт на митниці. Якщо це неможливо, необхідно отримати сертифікат відповідності у спеціалізованому центрі в Україні — середня вартість 1400 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Leave a Comment

View Comments

  • Параша Хахляндия Конченная гражданином которой я есть к сожалению, никаких растаможек не должно быть вообще бо то есть грабёж своих граждан государством гражданином которого я есть к сожалению тойсть Парашу-Хахляндию-Конченную имеется ввиду)))

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024

Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot,…

05.05.2024

Названо автомобілі які вимагають найнижчих витрат на обслуговування та ремонт у довгостроковість

З моменту появи компанії Tesla у 2003 році керівництво цієї марки в особі Ілона Маска…

05.05.2024

Водіям підказали, як заощадити на рідині, що омиває, влітку і не зіпсувати автомобіль

З настанням теплої пори року автовласники часто заливають у бачок склоомивача замість спеціальної миючої рідини…

05.05.2024