Скільки коштуватиме ввезення автомобілів із Європи після 1 липня

1
14879
Розмитнення автомобілів, незважаючи на бензинову кризу, що тривала кілька місяців, залишається актуальним питанням для багатьох українців.

Уряд вирішив скасувати «нульове розмитнення», пропонуємо дізнатися, скільки в середньому потрібно заплатити за ввезення «євроблях» в Україну.

Як відбувається процес розмитнення

Сама процедура передбачає кілька етапів, перш ніж автомобіль заїде у гараж нового власника. Купивши автомобіль, потрібно оформити документи на нього за кордоном. Можлива опція – надіслати фото документів митному брокеру в Україну, але це не обов’язково.

Одна з найскладніших операцій – це перетин кордону. Далі слід отримати сертифікат відповідності та розмитнити авто в Україні. На завершення слід поставити машину на облік у сервісному центрі МВС.

Для допомоги із «паперовими» питаннями можна скористатися послугами митного брокера. Його послуги коштують 300-600 доларів США (8,9-17,8 тис. грн) – це оформлення імпорту, планування угод, юридичний супровід.

При купівлі старого автомобіля зверніть увагу: він повинен відповідати екологічному стандарту Євро 2 або вище, для нових авто це Євро 5. Після покупки його потрібно зняти з обліку, пересадити на транзитні номери і протягом 30 днів завезти в Україну.

Перетин кордону

Під час перетину кордону митний інспектор ставить штамп на експортну декларацію. Якщо попередню декларацію не оформлено, доведеться сплатити авансові митні платежі у гривні.

Європейські автомобілі мають VIN-код, що дозволяє перевірити екологічний стандарт на митниці. Якщо це неможливо, необхідно отримати сертифікат відповідності у спеціалізованому центрі в Україні — середня вартість 1400 грн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!