Російські заводи Nissan та Toyota відновлюють роботу

0
1256

Заводи Nissan, Hyundai та Toyota у Росії були зупинені у березні 2022 року. Конвеєри більше не могли продовжувати збирання через відсутність комплектуючих.

В уряді РФ сподіваються незабаром відновити роботу підприємств іноземних компаній. Для запуску заводів потрібне відновлення ланцюжків постачання деталей з інших країн. Однак, як швидко можна буде налагодити логістику, не уточнюється.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну російський ринок покинули більшість провідних виробників автомобілів. Nissan, Hyundai та Toyota просто зупинили свої заводи, і очікують, коли стане можливим поновлення роботи. Інші компанії, наприклад, Renault і General Motors розпродали своє майно в РФ і повністю пішли з ринку.

Внаслідок введення економічних санкцій проти РФ з боку ЄС та США, автовиробництво в РФ практично повністю зупинилося. У країну більше не завозять автомобілі преміум-сегменту. Якщо так продовжиться і надалі, то незабаром росіяни не зможуть купувати нові машини – їх просто не буде у країні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!