Експерти розповіли чому не можна заливати паливо у пластикові тари

0
2553

На більшості заправок є таблички про те, що заправка в пластикових тубах заборонена, але навіть для тих, у кого немає такої інструкції, ця дія не допускається. Справа ця не вчорашня і багато хто з вас знає про цю заборону, але чи знаєте ви, чому не можна заливати бензин і дизель у пластикові туби?

Багато водіїв незадоволені цим заходом, але експерти наголошують, що заборона введена не дарма. За їхніми словами, заливати паливо у пластик вкрай небезпечно. Основна причина заборони у тому, що пластик має властивість накопичувати статичну електрику.

Фахівці наводять як приклад електрифіковану гребінець, яка «вистрілює» іскрою при зіткненні з волоссям. Така ж іскра може утворитися при попаданні легкозаймистої рідини, наприклад бензину, на стінки пластикової трубки, що негайно спричинить спалах.

У той же час, щоправда, на заправках продаються трубки із пластику, але вони не звичайні. Вони виготовлені зі спеціального пластику і підходять для зберігання палива, про що свідчить відповідний напис, що підтверджує. Однак якщо заборона поширюється на всю пластикову тару, навряд чи працівник заправки повірить вам та перевірить етикетки на пластиковій тубі.

Більшість фахівців також підкреслюють, що для того щоб пластиковий контейнер накопичив негативну статику, його потрібно інтенсивно і цілеспрямовано втирати в інший матеріал. Крім того, не кожен матеріал підходить. Хоча, якщо в багажнику автомобіля є килим, це може бути причиною накопичення статичної електрики на пластиковій трубці. Однак якщо трубка не стосується сусідніх предметів у багажнику, тобто міцно закріплена, цього не станеться.

І щось ще. Найбільш небезпечно заливати паливо у пластикові тюбики, наприклад, з-під мінеральної води. так званий харчовий пластик тонкий, і високий тиск парів бензину загрожує розірвати трубку, що розглядається. Іншими словами, у крайньому випадку, дотримуючись наведеної вище інструкції, можна заливати паливо у пластик, але в принципі це робити не рекомендується.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!