Чому автомобілістам на АЗС відмовляються заливати паливо у пластикові каністри

0
3067

Дефіцит палива змушує автомобілістів запасатися ресурсом про запас. Деякі покупці просять заливати паливо із собою, у пластикову тару. Але великі мережі АЗС відмовляються наливати пальне у пластикові каністри. Автомобілісти не задоволені такими обмеженнями.

Експерти проаналізували ситуацію і стали на бік учасників паливного ринку. Вони наголошують, що наливати паливо у пластикову тару небезпечно. Пластик має властивість накопичувати статичну енергію. При терті горючої суміші об стінки каністри може виникнути іскра, і спровокувати пожежу.

У той же час, у продажу є такі каністри, які виготовлені зі спеціального пластику. Вони пристосовані для зберігання палива. Про це свідчить відповідний знак на тарі. На АЗС немає права відмовити клієнту в заправці палива в таку каністру.

Говорячи про дрібні мережі АЗС, та заправки в дрібних населених пунктах, то тут залити пальне можуть у будь-яку тару. Справа в тому, що такі учасники паливного ринку не дорожать своєї репутації і готові на все заради прибутку.

Джерело:  infocar

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!