General Motors повернеться до Європи, але тільки з електромобілями

0
205

Генеральний директор GM Мері Барра заявила, що корпорація готова повернутись до Європи з електромобільною лінійкою, пише Detroit Free Press. П’ять років тому General Motors фактично залишив континент після продажу Opel групі PSA Peugeot-Citroen (нині це концерн Stellantis).

Європа нарівні з Китаєм та Північною Америкою виступає одним із головних електромобільних ринків у світі, чим і пояснюється мета американців. Виступаючи на конференції Milken Global Conference у Лос-Анджелесі, Барра підтвердила, що автовиробник планує збільшити свою присутність у Європі:

«Близько п’яти років тому ми продали Opel компанії Stellantis, і ми не маємо докорів сумління з приводу продажу фірми, що випускає машини з ДВЗ. Але ми дивимося на можливість повернутися до Європи як електромобільна компанія. Я з нетерпінням чекаю цього».

Варто відзначити, що до виходу з ринку GM був присутній у Європі 90 років. Втім, GM ніколи повністю все ж таки не залишав континент – навіть після продажу Opel автовиробник продовжував постачати європейцям спортивне купе Corvette та деякі моделі Cadillac (тобто, здійснює дрібний, майже штучний продаж).

У листопаді 2021 року GM вперше оголосив про плани створення у Європі нового підрозділу. Судячи з усього, саме воно і зосередиться на електромобілях. Поки що інформація щодо термінів та моделей не розкривається.

Нагадаємо, GM націлений на радикальну електрифікацію: до 2035 року всі підконтрольні йому марки переведуть на електротягу, а до 2040-го компанія стане повністю CO₂-нейтральною включно з виробництвом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!