В Україні планують відродити бренд ЛуАЗ

1
4923

Насамперед, на заводі почнуть випускати утилітарні автомобілі, для потреб країни, що воює.

Незвичайну пропозицію уряду надіслала ВААІД, про що розповів гендиректор організації Олег Назаренко. Так, автомобільні імпортери планують відродити виробництво старих моделей ЛуАЗів для потреб ЗСУ.

“ВААІД направила пропозиції до уряду розглянути можливість відновлення виробництва автомобілів ЛуАЗ для ЗСУ”, – повідомляє на своїй сторінці у фейсбуці гендиректор ВААІД Олег Назаренко.

В асоціації сподіваються, що вся технічна інформація щодо автомобілів збереглася. Водночас, виробництво легкових автомобілів на базі заводу ЛуАЗ навряд чи можливе, оскільки ще в 2007 році на заводі сталося перепрофілювання на виробництво автобусів.

Якщо на заводі немає можливості випускати легкові авто, то Назаренко пропонує налагодити в Україні виробництво іноземних пікапів, які були зняті з виробництва. Як приклад, такої моделі пікапа для українських військових називають Toyota Hilux.

ВААІД готова брати участь у переговорах з іноземними заводами та партнерами України щодо передачі обладнання та отримання ліцензії на виробництво цих авто.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!