У РФ закрився передостанній завод з виробництва авто

0
264
epa01903704 Volkswagen - Russia employee works at a car assembling line at Volkswagen car plant in Kaluga, Russia, 20 October 2009. Volksvagen will inaugurates a full-cycle car manufacturing in Russia later in the day. EPA/SERGEI CHIRIKOV

Російський автопром, повільний, але впевнено йде слідом за російським військовим кораблем.

Днями з’явилася інформація про те, що передостанній автовиробник у РФ зупиняє свою роботу. Так, вже з 1 травня російська компанія “Автотор”, яка займається складанням автомобілів марок BMW, Kia і Hyundai, відправить усіх своїх співробітників в оплачувану відпустку.

Відповідною інформацією поділилися російські ЗМІ з посиланням на прес-службу компанії.

Відомо, що в цей період продовжуватимуть роботу ті підрозділи, які відповідають за життєзабезпечення виробництва та за будівництво нових потужностей. Зазначимо, що глава Мінпромторгу РФ Денис Мантуров назвав “Автотор” єдиною компанією, яка продовжує виробництво іномарок у РФ.

“Запаси є у Hyundai, Kia. На “Автоторі” виробництво зберігається – вони виробляють, просто воно скоротилося. Плюс Hyundai у Санкт-Петербурзі якийсь обсяг напрацьовує”, – сказав російський міністр, відповідаючи на питання про роботу іноземних автовиробників у РФ.

Крім цього, чиновник зазначив, що в Росії продовжують збирати китайські автомобілі Haval. У той же час корейська компанія Hyundai Motor Co. цього четверга спростувала заява Мантурова про те, що Hyundai та її дочірня компанія Kia Corp. продовжують збирання авто в РФ.

“Наш завод у Росії призупинив роботу, жодного рішення про відновлення його роботи не ухвалювалося”, – заявили в Hyundai Motor.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!