У РФ почалися масові угони через дефіцит запчастин

0
670
The man dressed in black with a hood on his head trying to break into the car. Car thief, car theft concept

У Росії підійшли до питання нестачі запчастин через санкції дуже радикальним способом.

Останнім часом у РФ почали масово викрадати автомобілі. Однією з ймовірних причин різкого збільшення кількості угонів, страхові компанії називають дефіцит запчастин через санкції проти Росії та відхід низки компаній з російського ринку.

Починаючи з січня 2022 року в РФ всього було викрадено 264 транспортні засоби, які були застраховані по КАСКО, що на 10% більше, ніж рік тому. Найбільше викрадачів приваблюють популярні автомобілі корейських марок Kia та Hyundai.

Велике “попит” серед викрадачів на Kia Rio та Hyundai Solaris, яких дуже багато в службах таксі. У той же час, безперечним лідером серед корейських автомобілів залишається кроссовер Hyundai Santa Fe.

Крім цього, виріс і відсоток крадіжки дорогих каталізаторів з автомобілів преміум-класу. Також з машин люксового сегмента почали знімати фари та дзеркала, щоб потім виставити їх на продаж.

Однією з причин збільшення кількості угонів, експерти також називають зростання цін на авто та відсутність пропозиції. Враховуючи, що найближчим часом ситуація з постачанням запчастин та авто в РФ не налагодитись, можна сміливо очікувати, подальшого зростання рівня автомобільної злочинності.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!