Масове банкрутство та закриття: що буде з автодилерами в РФ

0
208

Ситуація на російському авторинку, з кожним днем ​​все гірше та гірше.

За останні кілька тижнів війни Росії проти України, продажі нових авто в РФ впали на 62,9%. Багато шоу-рум та автодилерів призупинили свою діяльність, а ті, хто все ще продає автомобілі, робить це за сильно завищеною ціною. У таких умовах багатьом компаніям з продажу авто просто не уникнути закриття.

“Власники автосалонів стануть перед вибором – або закриватися, або перепрофілювати діяльність. Можна продовжувати займатися сервісом та автомобілями з пробігом. Головна проблема дилерів – відсутність поставок нових машин. Зараз за основною кількістю марок їх немає взагалі, і перспективи дуже туманні. Якщо все так піде. і далі, то ринок скоротиться більш ніж удвічі”, – описують ситуацію на ринку самі російські експерти.

У той же час навіть наявність автомобілів не зможе врятувати деякі російські автосалони від закриття. Справа в тому, що у росіян просто немає грошей на покупку навіть щодо бюджетних автомобілів. Якщо ще зважати на той факт, що автомобіль потрібно обслуговувати, то бажання купувати якесь авто у росіян відпадає зовсім. За найоптимістичнішими прогнозами, в найближчі два роки в РФ не з’явиться жодного дилера, а чверть тих, хто працює на даний момент взагалі закриється.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!